Kotimaan kuljetusvolyymien kasvu pysähtymässä vuoden 2020 kolmannella vuosineljänneksellä

22.10.2020
Uutiskuva

Kotimaan kuljetusvolyymien kasvu pysähtymässä 2020 kolmannella vuosineljänneksellä - neljännelle neljännekselle ennakoidaan laskua kuljetusvolyymeihin.   

22.10.2020 julkaistun barometrin vastausten perusteella vuoden 2020 kolmas neljännes meni ennakoidusti. Pakettien ja kappaletavaran kuljetusvolyymit kasvoivat vähän verrattuna edelliseen vuoteen. Osa- ja kokonaiskuormien osalta vastaajat kertovat pienestä vähenemisestä. Varastossa olevan ja sieltä lähtevien lähetysten osalta volyymit ovat samalla tasolla kuin edellisenä vuotena.

Vuoden 2020 neljännen vuosineljänneksen osalta odotetaan pakettien volyymien edelleen kasvavan, mutta kappaletavaran ja osa- ja kokokuormien volyymit lähtevän laskuun. Osa- ja kokokuormien osalta laskua arvio lähes 60 prosenttia. Varastoissa olevan tavaran määrät arvioidaan pysyvän samana, mutta varastoista lähtevien lähetysten määrä vähenee hieman.

Saldolukukuvasta näkyy, että kappaletavaran osalta oli edelleen kasvua kolmannella kvartaalilla vaikka edellisen kyselyn aikana ennustiin pientä laskua. Neljännen kvartaalin ennusteen saldoluku on negatiivinen, mutta ei läheskään niin huono kuin keväällä arvioitavissa tulevaa.

Tulokset eivät yllätä koronavirus epidemian vuoksi. Pakettiliikenteen kasvun selittäjänä on verkkokaupan kasvu. Osa- ja kokokuormien väheneminen voi enteillä viennin vähenemistä.

 

Barometrin tulokset liiton kotisivulta

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Pekka Aaltonen, Logistiikkayritysten Liitto ry, puh 050 349 2259

pekka.aaltonen@logistiikkayritykset.fi

www.logistiikkayritykset.fi

Logistiikkayritysten Liitto ry edustaa merkittäviä logistiikkaoperaattoreita Suomessa, joiden yhteen laskettu liikevaihto on yli 1,0 miljardia euroa.

Takaisin