Kotimaan logistiikan kasvu pysähtyi - jyrkkä käänne laskuun edessä

24.04.2020
Uutiskuva

Logistiikkayritysten Liitto ry aloitti oman barometrin tekemisen vuonna 2016. Uusimman barometrin vastausten perusteella vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä volyymien kasvu on pysähtynyt tai kääntynyt laskuun lukuun ottamatta paketteja, joissa vielä 50 prosentilla oli kasvua. Osa- ja kokokuormissa volyymien laskua oli 60 prosentilla. Varastosta lähtevien lähetysten määrä on pienentynyt 40 prosentilla. Kappaletavarakuljetusten osalta kasvua ja laskua oli yhtä monella vastaajalla. Yritykset, joilla oli tapahtunut volyymien laskua lähes puolet kertoi sen johtuvan koronavirus epidemiasta. Alkuvuodesta laskuun oli siis muitakin syitä. 

Vuoden 2020 toisen vuosineljänneksen osalta kaikkien kuljetuslajien odotukset ovat kääntyneet laskuun lukuun ottamatta varastossa olevan tavaran määrää. Lähes 80 prosenttia ennustaa laskua kappaletavaralähetyksissä sekä osa- ja kokokuormissa. Pakettien osalta vielä 25 prosenttia arvio kasvun jatkuvan.

Saldolukukuvasta näkyy, että toteuman osalta kasvu on loppu ja ennusteen osalta negatiivinen käänne on erittäin voimakas.

Tulokset eivät yllätä koronavirus epidemian vuoksi. Pakettiliikenteen kasvun selittäjänä on verkkokaupan kasvu. 

Barometrin tulokset liiton kotisivulta

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Pekka Aaltonen, Logistiikkayritysten Liitto ry, puh 050 349 2259

pekka.aaltonen@logistiikkayritykset.fi

www.logistiikkayritykset.fi

Logistiikkayritysten Liitto ry edustaa merkittäviä logistiikkaoperaattoreita Suomessa, joiden yhteen laskettu liikevaihto on yli 1,2 miljardia euroa.

Takaisin