Lentorahdin uusi ja yhteinen turvatietoisuuskoulutus

19.05.2014
Uutiskuva

Lentorahdin uusi ja yhteinen turvatietoisuuskoulutus

Logistiikkayritysten Liitto ry yhdessä alan suurimpien kuljetusyritysten ja Airport College International Oy:n kanssa ovat ensimmäisinä Euroopassa tuoneet lehtorahdin turvatietoisuuskoulutuksen kuljettajille ja terminaalityöntekijöille.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin vaatimukset täyttävä verkkokoulutus valmistui toukokuussa 2014 ja se on tarkoitettu työntekijöille, jotka kuljettavat maanteitse lentorahtia tai osallistuvat niiden käsittelyyn terminaaleissa. Lentorahdin koko EU:ta koskevat lakisääteiset turvallisuusmenettelystandardit uudistuivat 29.4.2013. Asetukset määrittelevät lentorahtitoimijoiden vastuut, menettelyt, koulutusvaatimukset sekä lupien myöntämismenettelyt uudistuneilla standardeilla.

Pakollinen koulutus rahtia kuljettaville

Tunnetun lähettäjän rahtia voivat kuljettaa vain yritykset, jotka ovat antaneet rahdinkuljettajan vakuutuksen Tunnetulle lähettäjälle tai Valtuutetulle edustajalle. Voidakseen antaa rahdinkuljettajan vakuutuksen, on lentorahdin parissa työskentelevien täytettävä Trafin asettamat koulutusvaatimukset. 

Ei olisi ollut mitenkään järkevää, että alan yritykset olisivat itse kukin alkaneet järjestää koulutusta omille työntekijöilleen ja alihankkijoille. Yhteistyöllä säästämme kustannuksissa ja luomme yhtenäisen osaamispohjan sekä kannamme yhdessä vastuuta lentoturvallisuudesta. Verkkokoulutus on joustava ja tehokas tapa toteuttaa tämä koulutus myös uusille työntekijöille, toteaa Logistiikkayritysten Liitto ry:n toimitusjohtaja Pekka Aaltonen.

Verkkokoulutus on avoin kaikille lentorahdin parissa työskenteleville ja se kattaa laajasti ilmailuturvallisuuden lisäksi koko toimitusketjun turvavaatimukset sekä -ohjeet.

Tavoitteena on, että koulutuksen käyneet tietävät toimintatavat, joilla lentorahti etenee kuljetusketjussa turvallisesti ja sen eheys sekä koskemattomuus ovat taattuja. Kurssin läpäiseminen edellyttää tiettyjen perusasioiden hallitsemista ja opittuja asioita testataan koulutuksessa. Turvatietoisuuskoulutus on voimassa viisi vuotta ja koulutuksen läpäissyt henkilö saa todistuksen,

Suojatulle ketjulle viranomaishyväksynnät

Kuljetusketjuun osallistuvat yritykset ja huolintaliikkeet voivat hakea Suomessa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin myöntämää ja koko EU-alueella voimassa olevaa Tunnettu lähettäjä ja Valvottu edustaja -hyväksyntää. Hyväksynnät mahdollistavat rahdin lähettämisen valvotussa kuljetusketjussa ilman muita turvatoimia nopeuttaen tavaravirtojen liikkuvuutta. Statusta hakevien yritysten on suoritettava viranomaisen hyväksymät ja vaatimat turvavalvonnan toimenpiteet.

Katso kurssin esittelyvideo

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja
Pekka Aaltonen
Logistiikkayritysten Liitto ry
Puhelinnumero: +358 50 349 2259
Sähköposti: etunimi.sukunimi@logistiikkayritykset.fi

Toimitusjohtaja
Pertti Mero
Airport College International Oy
Puhelinnumero: +358 50 392 7447
Sähköposti: etunimi.sukunimi@airportcollege.com

 


Logistiikkayritysten Liitto on Suomessa avoimilla markkinoilla toimivien tavaralogistiikkapalveluyritysten elinkeinopoliittinen yhteistyö- ja etujärjestö, tehtävänään edistää jäsenyritysten liiketoiminnan edellytyksiä. www.logistiikkayritykset.fi

Takaisin