Ajankohtaista

Uutiskuva

Rahtikirjat ja rahtikirjanumerot uudistuvat 1.1.2012

21.12.2011
Kuljetusalan palveluntarjoajat ovat siirtymässä sähköiseen tiedonsiirtoon. Uusi rahtikirjastandardi ja ainutkertaiset rahtikirjanumerot ovat ensimmäiset muutokset. Logistiikkayritysten Liiton tavoitteena on siirtyä kuljetustilaustietojen osalta manuaalisista tiedonsiirtotavoista sähköisten palveluiden käyttäjiksi. Puhelimella, faksilla tai sähköpostilla tehtävistä kuljetustilauksista halutaan luopua kokonaan vuoteen 2013 mennessä. Uudistus etenee vaiheittain, joista ensimmäisenä ovat rahtikirjaa sen numerointia koskevat muutokset.
Lue lisää
Uutiskuva

Sähköisellä toimitusketjulla tehokkuutta, kannattavuutta ja laatua

13.09.2011
Logistiikkayritysten Liitto ry kannustaa suomalaisyrityksiä siirtymään sähköisten tiedonsiirtojärjestelmien käyttäjiksi. Muissa Pohjoismaissa tavarankuljetusten lähetystiedoista 90 - 95 prosenttia siirtyy sähköisesti, kun vastaava luku Suomessa on vain 40 prosenttia. Alan tahtotilana on saavuttaa muiden Pohjoismaiden taso vuoteen 2013 mennessä. Oheiseen tiedotteeseen on kerätty perusteluja, jotka puhuvat sähköisen tiedonsiirron puolesta sekä ratkaisuja sähköisen tiedonsiirron aloittamiseksi. Teknologia ja ratkaisut ovat valmiina käyttöön.
Lue lisää
Uutiskuva

Logistiikan sähköinen tietopaketti on julkaistu

14.04.2011
Logistiikan sähköinen tietopaketti on julkaistu. Se tarjoaa yleistietoa siitä, miten kuljetuslogistiikkaa voidaan tehostaa käyttämällä sähköisiä toimintatapoja.
Lue lisää
Uutiskuva

Kuljetusala siirtymässä kokonaan sähköiseen tiedonsiirtoon

04.04.2011
Toimitusketju sähköistyy Suomessa kokonaan vuoden 2013 alkuun mennessä. Ensimmäinen, jo tehty muutos alalla on kotimaan tavarankuljetusten rahtikirjan (SFS 5865) uudistaminen yhteensopivaksi sähköistä tiedonsiirtoa varten. Yksilölliset rahtikirjanumerot puolestaan otetaan käyttöön 1.1.2012 alkaen.
Lue lisää