Ajankohtaista

Uutiskuva

Uutta pakkaustietoa logistiikka-alalle: vaillinaisesta pakkaamisesta kymmenien miljoonien vahingot

15.09.2014
Kuljetusvahingoista 80 prosenttia syntyy tavaran särkymisestä. Kuljetusvahinkojen aihe-uttamat haitat ovat Suomessa useiden kymmenien miljoonien eurojen luokkaa. Tavaran oikealla pakkaamisella voidaan vähentää vahinkoja. Logistiikkayritysten Liiton teettämästä opinnäytetyöstä on syntynyt kaksi pakkaamisohjetta, jotka tähtäävät kuljetusvahinkojen vähentämiseen ja asiakastyytyväisyyden parantamiseen. Ohjeet ovat kaikkien vapaasti käytettävissä.
Lue lisää
Uutiskuva

Lentorahdin uusi ja yhteinen turvatietoisuuskoulutus

19.05.2014
Logistiikkayritysten liitto yhdessä alan suurimpien kuljetusyritysten ja Airport Collegen kanssa ovat ensimmäisinä tuoneet lehntorahdin turvatietoisuuskoulutuksen kuljettajille ja terminaalityöntekijöille.
Lue lisää
Uutiskuva

Kuljetusten sähköisen tilaamisen pitäisi yleistyä nopeammin

08.04.2014
Kuljetustilaustietoja välitetään sähköisesti tällä hetkellä yli 60 prosenttia. Vuonna 2009 vastaava luku oli alle 40 prosenttia. Logistiikkayritysten Liitto ry:n tavoitteena on nostaa sähköisen kuljetustilaamisen taso vuoden 2014 loppuun mennessä 70 prosenttiin. Vuonna 2015 tavoitellaan 80 prosenttia. Muissa pohjoismaissa kuljetustilaustiedoista siirtyy sähköisesti jo yli 90 prosenttia.
Lue lisää
Uutiskuva

Mitä kuljetuksen ostajan täytyy tietää kuljetusliikkeen toiminnasta ennen sopimuksen solmimista

06.09.2013
Laki kaupallisista tavarankuljetuksista tiellä (21.7.2006/693) uudistui 25.4.2013. Lainmuutos asettaa entistä suuremman valvontavastuun kuljetuspalveluiden ostajalle. Kuljetuksen ostajan on varmistuttava siitä, että kuljetuksen suorittaja noudattaa lakia. Lisääntyneellä valvonnalla on merkittävä rooli kuljetusalan harmaan talouden torjunnassa.
Lue lisää