Logistiikkayritysten Liitto ry on Suomessa avoimilla markkinoilla toimivien tavaralogistiikkapalveluyritysten elinkeinopoliittinen yhteistyö- ja etujärjestö, jonka tehtävä on edistää jäsenyritysten liiketoiminnan edellytyksiä.

Tieliikenteen tavarankuljetukset toimivat ympäri vuorokauden säässä kuin säässä. Jäsentemme kuljetusjärjestelmät muodostavat "verisuonet", joiden avulla kaupan hyllyt täyttyvät, koulut saavat ruoan, rakennustyömaat ja tehtaat toimintavalmiuden - jokapäiväiset perustarpeemme täyttyvät...

Standardisoitu kolliosoitelappu mahdollistaa oikeiden tavaroiden noudon, tunnistamisen kuljetusyrityksen terminaalissa, siirron oikeaan jatkokuljetukseen ja toimituksen ajoissa tavaran vastaanottajalle.

Logistiikkayritysten Liitto ry:n jäsenistö koostuu suuremmista logistiikka-alan palveluyrityksistä, joita yhdistää logistiikka ja työnantaja-asema. Jäsenyritysten toimialoja ovat kuljetusjärjestelmät, terminaali- ja varastointitoiminnat sekä logistiikan kokonaisjärjestelmät, pääosin kotimaassa.

Kotimaan kappaletavaraterminaali täyttyy lähetyksistä iltapäivällä muutamassa tunnissa ennen kuin lähetykset lähtevät nopeasti eri puolille Suomea muihin terminaaleihin. Toimitukset ovat perillä seuraavana päivänä usein heti aamusta. Nopeatempoisen toiminnan tekee mahdolliseksi sähköiset tilaukset, standardoidut kolliosoitelaput ja automaattinen tunnistaminen SSCC-viivakoodeilla.

Hyödyllistä

Ikoni

Kuljetustilaus.fi

Kuljetustilaus.fi –järjestelmän avulla asiakkaat voivat tehdä sähköisen kuljetustilauksen usean liiton jäsenyrityksen kautta. Järjestelmästä saa sekä sähköisen että tulostetun rahtikirjan ja kollilaput.

Lue lisää
Ikoni

Tavaralinjaliikenteen yleiset kuljetusmääräykset

Tavaralinjaliikenteen yleiset kuljetusmääräykset on päivitetty kolmella kielellä. Liitto suosittelee kuljetusmääräyksiä käytettäväksi kuljetussopimuksia tehtäessä asiakkaiden kanssa.

Lue lisää
Ikoni

Logistiikan omavalvonta-ohjeet

Elintarvikekuljetusten Yleiset Hyvän käytännön ohjeet ovat valmistuneet. Liitto on laatinut ohjeet yhdessä Elintarvikealan kuljetusyrittäjien kanssa. Ohjeet on laadittu kuljetusalan lähtökohdista ja käytännöistä.

Siirry oppaaseen