Tieliikenteen tavarankuljetukset toimivat ympäri vuorokauden säässä kuin säässä. Jäsentemme kuljetusjärjestelmät muodostavat "verisuonet", joiden avulla kaupan hyllyt täyttyvät, koulut saavat ruoan, rakennustyömaat ja tehtaat toimintavalmiuden - jokapäiväiset perustarpeemme täyttyvät...

Standardisoitu kolliosoitelappu mahdollistaa oikeiden tavaroiden noudon, tunnistamisen kuljetusyrityksen terminaalissa, siirron oikeaan jatkokuljetukseen ja toimituksen ajoissa tavaran vastaanottajalle.

Kotimaan kappaletavaraterminaali täyttyy lähetyksistä iltapäivällä muutamassa tunnissa ennen kuin lähetykset lähtevät nopeasti eri puolille Suomea muihin terminaaleihin. Toimitukset ovat perillä seuraavana päivänä usein heti aamusta. Nopeatempoisen toiminnan tekee mahdolliseksi sähköiset tilaukset, standardoidut kolliosoitelaput ja automaattinen tunnistaminen SSCC-viivakoodeilla.

Missiomme: Logistiikkayritysten Liitto ry:n jäsenet ovat suuria logistiikkayrityksiä, jotka yhteistyössä kehittävät logistiikan toimintaedellytyksiä siten, että alan ja elinkeinoelämän kilpailukyky paranee muuttuvassa toimintaympäristössä.

Hyödyllistä

Ikoni

Digitaalinen toimitusketju

Digitaalinen toimitusketju on ollut liiton ykköshanke vuosia. Sähköiset virheettömät kuljetustiedot tarvitaan etukäteen, jotta koko kuljetusketju toimii tehokkaasti ja varmistetaan onnistunut tilattu palvelu. Olemme matkalla kohti paperitonta toimitusketjua.

Lue lisää
Ikoni

Tavaralinjaliikenteen yleiset kuljetusmääräykset

Tavaralinjaliikenteen yleiset kuljetusmääräykset on päivitetty kolmella kielellä. Liitto suosittelee kuljetusmääräyksiä käytettäväksi kuljetussopimuksia tehtäessä asiakkaiden kanssa.

Lue lisää
Ikoni

Logistiikan omavalvonta-ohjeet

Elintarvikekuljetusten Yleiset Hyvän käytännön ohjeet ovat valmistuneet. Liitto on laatinut ohjeet yhdessä Elintarvikealan kuljetusyrittäjien kanssa. Ohjeet on laadittu kuljetusalan lähtökohdista ja käytännöistä.

Siirry oppaaseen