Kotimaan kuljetus- ja varastointivolyymit kasvoivat vuonna 2021

21.01.2022
Uutiskuva

Logistiikkayritysten Liitto ry:n barometri

Kotimaan kuljetus- ja varastointivolyymit kasvoivat vuonna 2021 - selkeää kasvua ennakoidaan myös vuoden 2022 ensimmäiselle vuosineljännekselle   

Barometrin vastausten perusteella vuoden 2021 neljännellä vuosineljänneksellä kaikki kuljetus- ja varastointivolyymit ovat kehittyneet positiivisesti. Sekä kuljetus- että varastovolyymit kasvoivat verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Kasvua on kaikissa volyymeissa ollut yli puolella. Kappaletavarakuljetuksissa 80 prosenttia ilmoittaa kasvusta.   

Vuoden 2022 ensimmäisen vuosineljänneksen osalta kaikkien kuljetus- ja varastovolyymien odotetaan edelleen kasvavan. Kappaletavaran osalta kasvua odottaa puolet vastaajista.  

Saldolukukuvasta nähdään, että kappaletavaran osalta sekä toteuma että ennuste ovat vahvasti plussalla. Toteuman osalta ei käyty missään vaiheessa nollan alapuolella. 

Tulokset tukevat yleistä käsitystä, että Suomen talous kehittyi viime vuonna hyvin. 

Liikevaihto on 70 prosentilla vastaajista kasvanut vuonna 2021 verrattuna vuoteen 2020. Kannattavuuskehitys on kaksijakoinen. Noin 40 prosentilla kannattavuus on parantunut ja noin 30 prosentilla se on heikentynyt viime vuonna. 

Barometrin tulokset liiton kotisivulta

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Pekka Aaltonen, Logistiikkayritysten Liitto ry, puh 050 349 2259

pekka.aaltonen@logistiikkayritykset.fi

www.logistiikkayritykset.fi

Logistiikkayritysten Liitto ry edustaa merkittäviä logistiikkaoperaattoreita Suomessa, joiden yhteen laskettu liikevaihto on yli 1,0 miljardia euroa.

Takaisin