Kotimaan kuljetusvolyymit kasvussa 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä - selkeää kasvua ennakoidaan myös vuoden 2021 toiselle neljännekselle

22.04.2021
Uutiskuva

Barometrin vastausten perusteella vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä kuljetusvolyymit ovat kehittyneet positiivisesti . Sekä kuljetus- että varastovolyymit kasvoivat verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Sekä paketti- että kappaletavarakuljetuksissa yli puolet ilmoittaa kasvusta. Osa- ja kokokuormissa ollaan samalla tasolla kuin viime vuonna. Tulos on hyvä varsinkin, kun ottaa huomioon, että edellisvuotena korona ei vielä vaikuttanut käytännössä kolmen ensimmäisen kuukauden aikana kotimaan kuljetuksiin. 

Vuoden 2021 toisen vuosineljänneksen osalta kaikkien kuljetus- ja varastovolyymien odotetaan kasvavan. Kaikissa kuljetusvolyymeissä lähes 60 prosenttia odottaa kasvua.  

Saldolukukuvasta nähdään, että kappaletavaran osalta kaksi vuotta kestänyt alaspäin meno on taittunut ja sekä toteuma että ennusta ovat selkeästi plussalla. Toteuman osalta ei käyty missään vaiheessa nollan alapuolella. 

Tulokset tukevat yleistä käsitystä, että Suomen talouden näkymät ovat parantuneet. 

Alalla on ollut haasteita työvoiman saatavuudessa erityisesti kuljettajien osalta vuosia. Viimeinen vuosi on ollut helpompi, mutta kuljettajien saatavuudesta voi tulla hyvinkin pian.

Korona on osoittanut toimivan logistiikan tärkeyden. Toivottavasti se muistetaan koronan jälkeenkin, jotta olemme varautuneita seuraaviin ongelmatilanteisiin, oli syy sitten mikä tahansa. Logistiikka on globaalia ja on hyvin herkkä erilaisille häiriöille. 

 

Barometrin tulokset liiton kotisivulta

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Pekka Aaltonen, Logistiikkayritysten Liitto ry, puh 050 349 2259

pekka.aaltonen@logistiikkayritykset.fi

www.logistiikkayritykset.fi

Logistiikkayritysten Liitto ry edustaa merkittäviä logistiikkaoperaattoreita Suomessa, joiden yhteen laskettu liikevaihto on yli 1,0 miljardia euroa.

Takaisin