Kotimaanlogistiikan kasvu jatkuu

20.10.2021
Uutiskuva

Kotimaan kuljetusvolyymit kasvussa 2021 kolmannella vuosineljänneksellä - selkeää kasvua ennakoidaan myös vuoden 2021 neljännelle vuosineljännekselle   

Barometrin vastausten perusteella vuoden 2021 kolmannella vuosineljänneksellä kuljetusvolyymit ovat kehittyneet positiivisesti. Sekä kuljetus- että varastovolyymit kasvoivat verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Kasvuua on kaikissa volyymeissa yli puolella. Kappaletavarakuljetuksissa 90 prosenttia ilmoittaa kasvusta. Yhdelläkään vastaajalla ei ole tapahtunut vähentymistä kuljetus- tai varastovolyymeissa.  

Vuoden 2021 neljännen vuosineljänneksen osalta kaikkien kuljetus- ja varastovolyymien odotetaan edelleen kasvavan. Paketti- ja kappaletavaran osalta yli 60 prosenttia odottaa kasvua.  

Saldolukukuvasta nähdään, että kappaletavaran osalta sekä toteuma että ennuste ovat vahvasti plussalla. Toteuman osalta ei käyty missään vaiheessa nollan alapuolella. 

Tulokset tukevat yleistä käsitystä, että Suomen talouden näkymissä jatkuu positiivinen suuntaus. 

Alalla on ollut haasteita työvoiman saatavuudessa erityisesti kuljettajien osalta vuosia. Viimeinen vuosi on ollut helpompi, mutta kuljettajien saatavuus on heikkenemessä.

Korona on osoittanut toimivan logistiikan tärkeyden. Logistiikka ei ole tukitoimiala, vaan koko yhteiskunnan ja talouselämän edellytys. Toivottavasti se muistetaan koronan jälkeenkin, jotta olemme varautuneita seuraaviin ongelmatilanteisiin, oli syy sitten mikä tahansa. Logistiikka on globaalia ja on hyvin herkkä erilaisille häiriöille. 

 

Barometrin tulokset liiton kotisivulta

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Pekka Aaltonen, Logistiikkayritysten Liitto ry, puh 050 349 2259

pekka.aaltonen@logistiikkayritykset.fi

www.logistiikkayritykset.fi

Logistiikkayritysten Liitto ry edustaa merkittäviä logistiikkaoperaattoreita Suomessa, joiden yhteen laskettu liikevaihto on yli 1,0 miljardia euroa.

Takaisin