Ajankohtaista

Uutiskuva

Yksilöllisillä rahtikirjanumeroilla sujuvuutta logistiikkaketjuun

03.05.2012
Yksilöllisten rahtikirjanumeroiden käyttö kasvoi alkuvuodesta - nopeampaa ja laajempaa käyttöönottoa odotetaan
Lue lisää
Uutiskuva

Uudet ohjeet elintarvikekuljetuksiin valmistuneet

18.01.2012
Elintarvikekuljetusten yleiset hyvän käytännön ohjeet - parhaat käytännöt - ovat valmistuneet. Ohjeet on tarkoitettu pohja-aineistoksi elintarvikekuljetuksia suorittaville yrityksille, jotta ne voivat laatia elintarvikelainsäädännön edellyttämän omavalvontasuunnitelman toimintaansa varten. Ohjeiden tarkoitus on myös helpottaa ja yhtenäistää viranomaisten valvontatoimia kentällä. Ohjeistus noudattaa EU:n elintarvikeriskien lainsäädäntöä ja Suomessa sitä oli arvioimassa Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.
Lue lisää
Uutiskuva

Rahtikirjat ja rahtikirjanumerot uudistuvat 1.1.2012

21.12.2011
Kuljetusalan palveluntarjoajat ovat siirtymässä sähköiseen tiedonsiirtoon. Uusi rahtikirjastandardi ja ainutkertaiset rahtikirjanumerot ovat ensimmäiset muutokset. Logistiikkayritysten Liiton tavoitteena on siirtyä kuljetustilaustietojen osalta manuaalisista tiedonsiirtotavoista sähköisten palveluiden käyttäjiksi. Puhelimella, faksilla tai sähköpostilla tehtävistä kuljetustilauksista halutaan luopua kokonaan vuoteen 2013 mennessä. Uudistus etenee vaiheittain, joista ensimmäisenä ovat rahtikirjaa sen numerointia koskevat muutokset.
Lue lisää
Uutiskuva

Sähköisellä toimitusketjulla tehokkuutta, kannattavuutta ja laatua

13.09.2011
Logistiikkayritysten Liitto ry kannustaa suomalaisyrityksiä siirtymään sähköisten tiedonsiirtojärjestelmien käyttäjiksi. Muissa Pohjoismaissa tavarankuljetusten lähetystiedoista 90 - 95 prosenttia siirtyy sähköisesti, kun vastaava luku Suomessa on vain 40 prosenttia. Alan tahtotilana on saavuttaa muiden Pohjoismaiden taso vuoteen 2013 mennessä. Oheiseen tiedotteeseen on kerätty perusteluja, jotka puhuvat sähköisen tiedonsiirron puolesta sekä ratkaisuja sähköisen tiedonsiirron aloittamiseksi. Teknologia ja ratkaisut ovat valmiina käyttöön.
Lue lisää